Рецепти
Пилешко во бел рум со бадеми Ана Ѓорова

Поинаква тава со пилешко и ориз која е вкусна и интересна комбинација на состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сечка на коцкички, се додава малку масло, се зачинува со сол, бибер, магдонос, босиле и ловоров лист, потоа се прелева со белиот рум и се остава да отстои додека ги припремаме другите состојки.
  2. Компирите се сечкаат на коцкички и заедно со грашакот и оризот се ставаат да се варат.
  3. Настрана ситно се сечкаат кромидот, лукот, модрите патлиџани, доматите, морковите, пиперките и бамјите, се зачинуваат и се запржуваат на тивок оган во малку масло.
  4. Откако ќе го приготвите зеленчукот, истурете го во тава, измешајте го со месото отстојано во рум и попрскајте со сечкани бадеми.
  5. На крај прелијте врела вода (колку да ја покриете смесата во тавата) и печете во загреана рерна на 250 степени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: