Рецепти
Пилешко во бел рум со бадеми Ана Ѓорова

Поинаква тава со пилешко и ориз која е вкусна и интересна комбинација на состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сечка на коцкички, се додава малку масло, се зачинува со сол, бибер, магдонос, босиле и ловоров лист, потоа се прелева со белиот рум и се остава да отстои додека ги припремаме другите состојки.
  2. Компирите се сечкаат на коцкички и заедно со грашакот и оризот се ставаат да се варат.
  3. Настрана ситно се сечкаат кромидот, лукот, модрите патлиџани, доматите, морковите, пиперките и бамјите, се зачинуваат и се запржуваат на тивок оган во малку масло.
  4. Откако ќе го приготвите зеленчукот, истурете го во тава, измешајте го со месото отстојано во рум и попрскајте со сечкани бадеми.
  5. На крај прелијте врела вода (колку да ја покриете смесата во тавата) и печете во загреана рерна на 250 степени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: