Рецепти
Пита со коприва и праз Ана Ѓорова

Домашна пита со вкусен фил за одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 мл млака )

Масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Коприва(100 Грама)

Праз(150 Грама)

Компир(100 Грама)

Кравјо сирење(200 Грама)

Масло(100 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Сув босилек

Сусам

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Од брашното, 250 мл млака вода, 2 лажици масло и 1 лажичка сол се замесува тесто. Се остава да отстои 30 минути.
  2. Тестото се дели на два дела.
  3. Копривата и празот се сечкаат, компирот се ренда, сирењето се дроби. Потоа се мешаат со останатите состојки и се прави филот.
  4. Се расукува една кора, се попрскува со масло и се нанесува половина од филот. Се витка ролна и се става во подмачкано тркалезно тавче.
  5. Постапката се повторува и со втортата кора.
  6. Питата се пече на 200 степени околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: