Рецепти
Ролат пита со месо
Питата сервирајте ја топла како прилог или заедно со салата и било кој зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1/4 Килограм)
Прашок за печиво(2 Кафени лажици)
Маргарин(1/4 Килограм)
Кравјо сирење(1/4 Килограм)
Морско оревче(малку )
Мелено говедско месо(250 Грама)
Свинско мелено месо(250 Грама)
Јајце(2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Брашното измешајте го со печивото, солта и малку изрендано морско оревче. Во смесата раздробете го маргаринот. Додајте го сирењето добро измешајте со дланките и замесете тесто.
- Тестото расукајте го на две парчиња хартија за печење. Намачкајте го со филот и замотајте ја питата во ролат со помош на хартијата.
- На врвот премачкајте ја со матено јајце и печете ја 30 минути во рерна на умерена температура.
- Фил: пропржете го исечканиот лук на една лажица путер, додајте го месото, зачинете со сол, бибер и мајоран и пржете. Додајте 1 лажица брашно, малку оладете ја смесата, па додајте ги јајцата (еден дел од јајцата одвојте за премачкување) и исечканиот магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во