Рецепти
Ролат пита со месо Ана Ѓорова

Питата сервирајте ја топла како прилог или заедно со салата и било кој зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Брашното измешајте го со печивото, солта и малку изрендано морско оревче. Во смесата раздробете го маргаринот. Додајте го сирењето добро измешајте со дланките и замесете тесто.
  2. Тестото расукајте го на две парчиња хартија за печење. Намачкајте го со филот и замотајте ја питата во ролат со помош на хартијата.
  3. На врвот премачкајте ја со матено јајце и печете ја 30 минути во рерна на умерена температура.
  4. Фил: пропржете го исечканиот лук на една лажица путер, додајте го месото, зачинете со сол, бибер и мајоран и пржете. Додајте 1 лажица брашно, малку оладете ја смесата, па додајте ги јајцата (еден дел од јајцата одвојте за премачкување) и исечканиот магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: