Рецепти
Ролат пита со месо Ана Ѓорова

Питата сервирајте ја топла како прилог или заедно со салата и било кој зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Брашното измешајте го со печивото, солта и малку изрендано морско оревче. Во смесата раздробете го маргаринот. Додајте го сирењето добро измешајте со дланките и замесете тесто.
  2. Тестото расукајте го на две парчиња хартија за печење. Намачкајте го со филот и замотајте ја питата во ролат со помош на хартијата.
  3. На врвот премачкајте ја со матено јајце и печете ја 30 минути во рерна на умерена температура.
  4. Фил: пропржете го исечканиот лук на една лажица путер, додајте го месото, зачинете со сол, бибер и мајоран и пржете. Додајте 1 лажица брашно, малку оладете ја смесата, па додајте ги јајцата (еден дел од јајцата одвојте за премачкување) и исечканиот магдонос.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: