Рецепти
Ролат пита со месо Ана Ѓорова

Питата сервирајте ја топла како прилог или заедно со салата и било кој зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Брашното измешајте го со печивото, солта и малку изрендано морско оревче. Во смесата раздробете го маргаринот. Додајте го сирењето добро измешајте со дланките и замесете тесто.
  2. Тестото расукајте го на две парчиња хартија за печење. Намачкајте го со филот и замотајте ја питата во ролат со помош на хартијата.
  3. На врвот премачкајте ја со матено јајце и печете ја 30 минути во рерна на умерена температура.
  4. Фил: пропржете го исечканиот лук на една лажица путер, додајте го месото, зачинете со сол, бибер и мајоран и пржете. Додајте 1 лажица брашно, малку оладете ја смесата, па додајте ги јајцата (еден дел од јајцата одвојте за премачкување) и исечканиот магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: