Рецепти
Пица пиперки Ана Ѓорова

Пиперките може да се наполнат и само со парче сирење или со малку урда – еднакво се вкусни и постапката на приготвување е иста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(300 Грама)

Шунка(150 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Црвена пиперка(6 )

Јајце(1 )

Презла(200 Грама)

Сол(по вкус )

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На пиперките отстранете им ги дршките, па испечете ги. Оставете ги да се оладат.
  2. Во меѓувреме во сад измешајте ги сирењето, сечканата шунка, сечканиот кашкавал, па наполнете ги печените пиперки.
  3. Пиперките затворете ги со круг домат, па валкајте ги прво во изматено јајце, а потоа во презла.
  4. Пржете ги на врело масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: