Рецепти
Пица пиперки
Пиперките може да се наполнат и само со парче сирење или со малку урда – еднакво се вкусни и постапката на приготвување е иста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сирење(300 Грама)
Шунка(150 Грама)
Кашкавал(100 Грама)
Црвена пиперка(6 )
Јајце(1 )
Презла(200 Грама)
Сол(по вкус )
Домат(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- На пиперките отстранете им ги дршките, па испечете ги. Оставете ги да се оладат.
- Во меѓувреме во сад измешајте ги сирењето, сечканата шунка, сечканиот кашкавал, па наполнете ги печените пиперки.
- Пиперките затворете ги со круг домат, па валкајте ги прво во изматено јајце, а потоа во презла.
- Пржете ги на врело масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во