Рецепти
Пица пиперки Ана Ѓорова

Пиперките може да се наполнат и само со парче сирење или со малку урда – еднакво се вкусни и постапката на приготвување е иста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(300 Грама)

Шунка(150 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Црвена пиперка(6 )

Јајце(1 )

Презла(200 Грама)

Сол(по вкус )

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На пиперките отстранете им ги дршките, па испечете ги. Оставете ги да се оладат.
  2. Во меѓувреме во сад измешајте ги сирењето, сечканата шунка, сечканиот кашкавал, па наполнете ги печените пиперки.
  3. Пиперките затворете ги со круг домат, па валкајте ги прво во изматено јајце, а потоа во презла.
  4. Пржете ги на врело масло.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: