Рецепти
Пица розички Ана Ѓорова

Интересно и декоративно предјадење што може да го подготвите за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Сол(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 )

Масло(1 филџан )

Вода(400 Милилитри)

Брашно(700 Грама)

Кечап

Маргарин

Кашкавал

Шунка

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Се меси тесто од 1 јајце, 1 лажица сол, шеќерот, квасецот, маслото, водата и брашното.
  2. Од тестото се прават 18 топчиња (може и повеќе, до 25 најмногу).
  3. Секое топче се расукува до големина на мала чинија, се засекува на 4 места. Тестото се мачка со топен маргарин, со кечап и се става фил во средината (наместо пица фил, може да ставите и фил од 500 г исечкан и обарен спанаќ, измешан со 1 јајце и 400 г  иситнето сирење).

01

4. Секоја четвртинка се превиткува околу филот. На последната краевите се подвиткуват под тестото.

5. Сите рози се редат во подмачкано тавче, се оставаат да стасаат и се печат во загреана рерна. Може да се премачкаат со стопен маргарин и жолчка.

Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: