Рецепти
Погачки со цимет и нутела Ана Ѓорова

Брзи и вкусни благи погачки со крем, банани и цимет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(1 Пакување)

Нутела крем(200 Грама)

Банана(2 )

Лимон(1 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Шеќер(30 Грама)

Брашно

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Измешајте го циметот со шеќерот.
  2. Тестото расукајте го, посипете го со шеќерот и уште еднаш нежно расукајте го.
  3. Соберете го тестото за да добиете компактен цилиндар и исечете го на парчиња со дебелина од 2 см.
  4. Посипете ги парчињата тесто со малку брашно и развлечете ги за да добиете дискови со дијаметар од 10 см.
  5. Ставете ги во калапчиња со дијаметар од 4 см, избоцкајте го тестото со вилушка и печете ги погачките 8 минути на 200 степени.
  6. Извадете ги калапите од рерната, извадете ги погачките од калапите и оставете ги да се оладат.
  7. Измијте го лимонот и изрендајте ја кората на тенки ленти.
  8. Излупете ги бананите, исечкајте ги и посипете ги со сокот од лимон.
  9. Наполнете ги погачките со нутела крем и декорирајте ги со парчиња банани и кора од лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: