Рецепти
Похувани печурки
Овој рецепт е брз за подготовка и без глутен
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(500 Грама)
Пченкарно брашно(150 Грама)
Млеко(120 Милилитри)
Јајце(3 )
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Измијте ги печурките и исечкајте ги на листови.
- Изматете ги јајцето, млекото, пченкарното брашно, солта и зачините.
- Откако ќе завршите, полека додавајте ги печурките во оваа смеса и пржете ги на врело масло.
- По пржењето ставете ги врз хартија за да се впие вишокот масло.
- Служете ги топли или ладни со салата и сос од кисели краставички.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во