Рецепти
Похувани буковки
Одлични за мезе. Послужете ги со павлака или со омилениот сос.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Буковките убаво се мијат и со нож им се отстранува рачката.
- Се зачинуваат по желба со сол, бибер, вегета и се оставаат да ги впијат зачините.
- Во меѓувреме се матат јајцата и секоја буковка посебно се става прво во брашно, потоа во изматените јајца.
- Во подлабок сад се зоврива масло и секоја буковка се пржи во зовриеното масло додека убаво да зарумени.
- Се вадат врз салфетка да се исцедат од вишокот маснотија и се сервираат по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во