Рецепти
Полнета пастрмка со лук и магдонос
Пржена пастрмка во тава со сос од масло, лук и сечкан магдонос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пастрмка(4 )
Маслиново масло(1 Децилитар)
Путер(40 Грама)
Лук(4 Чешниња)
Свеж магдонос(1 Китка)
Лимон(1 )
Сол(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Пастрмките внимателно исчистете ги, измијте ги и исушете ги со кујнска крпа. Посолете ги и попрскајте ги со лимонов сок.
- Во тава на оган ставете го путерот и додајте ситно исечкани лук и магдонос, лажица маслиново масло и вегета, па добро промешајте.
- Секоја од пастрмките исечете ја од главата до перката и наполнете ја со подготвената смеса. Ставете ги во тепсија, додајте им од маслото и пржете ги од двете страни додека не поруменат.
- Готовите пастрмки послужете ги со варен компир, полијте го со врел путер и сечкан магдонос и исцедете им дополнително сок од лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во