Рецепти
Полнета пастрмка со лук и магдонос Ана Ѓорова

Пржена пастрмка во тава со сос од масло, лук и сечкан магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(4 )

Маслиново масло(1 Децилитар)

Путер(40 Грама)

Лук(4 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Лимон(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пастрмките внимателно исчистете ги, измијте ги и исушете ги со кујнска крпа. Посолете ги и попрскајте ги со лимонов сок.
  2. Во тава на оган ставете го путерот и додајте ситно исечкани лук и магдонос, лажица маслиново масло и вегета, па добро промешајте.
  3. Секоја од пастрмките исечете ја од главата до перката и наполнете ја со подготвената смеса. Ставете ги во тепсија, додајте им од маслото и пржете ги од двете страни додека не поруменат.
  4. Готовите пастрмки послужете ги со варен компир, полијте го со врел путер и сечкан магдонос и исцедете им дополнително сок од лимон.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: