Рецепти
Полнета пастрмка со лук и магдонос Ана Ѓорова

Пржена пастрмка во тава со сос од масло, лук и сечкан магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(4 )

Маслиново масло(1 Децилитар)

Путер(40 Грама)

Лук(4 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Лимон(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пастрмките внимателно исчистете ги, измијте ги и исушете ги со кујнска крпа. Посолете ги и попрскајте ги со лимонов сок.
  2. Во тава на оган ставете го путерот и додајте ситно исечкани лук и магдонос, лажица маслиново масло и вегета, па добро промешајте.
  3. Секоја од пастрмките исечете ја од главата до перката и наполнете ја со подготвената смеса. Ставете ги во тепсија, додајте им од маслото и пржете ги од двете страни додека не поруменат.
  4. Готовите пастрмки послужете ги со варен компир, полијте го со врел путер и сечкан магдонос и исцедете им дополнително сок од лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: