Рецепти
Полнети бабури со хељда и зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хељда(100 Грама)

Црвена бабура(10 )

Црвена пиперка(1 )

Кромид(3 Главици)

Морков(3 )

Домат(3 )

Масло(по потреба )

Магдонос(1/2 Китка)

Доматно пире(200 Милилитри)

Вода(малку топла )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Хељдата се вари, се цеди од водата и се остава да се излади,
  2. Црвената пиперка, кромидот, доматите и магдоносот се сечкаат, а морковите се рендаат.
  3. Кромидот се запржува во тава на оган, па откако ќе омекне се додаваат морковите, доматите и пиперката и заедно се пржат 10-тина минути.
  4. Во готовата запршка се додаваат изладената хељда и магдоносот, се зачинува со сол и бибер и се меша.
  5. Со готовиот фил се полнат бабурите и се полеваат со доматно пире, па во тавата се додава малку топла вода и се пече околу 1 час на 180 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: