Рецепти
Полнети кифли со месо
Рецепт за печени полнети кифли со месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кифли(6 )
Мешано мелено месо(200 Грама)
Сланина(1 Парче)
Павлака(3 Супени лажици)
Целер(1 Гранче)
Свежи шампињони(120 Грама)
Маргарин(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во голем длабок сад се мешаат меленото месо, исечканата сланина, павлаката, исечканиот целер и сечканите шампињони. Убаво се мешаат додека смесата не се соедини.
- Кифлите се сечат на врвот, им се издлабува внатрешноста и се полнат со подготвената непржена смеса. Потоа се затвараат со врвот, се премачкуваат со маргарин и секоја посебно се витка во фолија за печење.
- Така подготвените кифли се редат во тепсија и се печат 30-тина минути во загреана рерна на 230°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во