Рецепти
Полнети кифли со месо Ана Ѓорова

Рецепт за печени полнети кифли со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кифли(6 )

Мешано мелено месо(200 Грама)

Сланина(1 Парче)

Павлака(3 Супени лажици)

Целер(1 Гранче)

Свежи шампињони(120 Грама)

Маргарин(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во голем длабок сад се мешаат меленото месо, исечканата сланина, павлаката, исечканиот целер и сечканите шампињони. Убаво се мешаат додека смесата не се соедини.
  2. Кифлите се сечат на врвот, им се издлабува внатрешноста и се полнат со подготвената непржена смеса. Потоа се затвараат со врвот, се премачкуваат со маргарин и секоја посебно се витка во фолија за печење.
  3. Така подготвените кифли се редат во тепсија и се печат 30-тина минути во загреана рерна на 230°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: