Рецепти
Полнети кифли со месо Ана Ѓорова

Рецепт за печени полнети кифли со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кифли(6 )

Мешано мелено месо(200 Грама)

Сланина(1 Парче)

Павлака(3 Супени лажици)

Целер(1 Гранче)

Свежи шампињони(120 Грама)

Маргарин(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во голем длабок сад се мешаат меленото месо, исечканата сланина, павлаката, исечканиот целер и сечканите шампињони. Убаво се мешаат додека смесата не се соедини.
  2. Кифлите се сечат на врвот, им се издлабува внатрешноста и се полнат со подготвената непржена смеса. Потоа се затвараат со врвот, се премачкуваат со маргарин и секоја посебно се витка во фолија за печење.
  3. Така подготвените кифли се редат во тепсија и се печат 30-тина минути во загреана рерна на 230°C.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: