Рецепти
Полнети ќофтиња во бел сос Ана Ѓорова

Полнети ќофтиња со сирење во вкусен сос од лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Лебни трошки(1 Супена лажица)

Кисело млеко(500 Милилитри)

Брашно(7 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Магдонос

Сирење(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(2 )

Лук(3 Чешниња)

Морков(1 )

Црвен пипер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во длабок сад измешајте ги меленото месо, ситно сечканите кромид, 1 чешне лук, магдонос и ренданиот морков.
  2. Додајте ги црвениот пипер, прашокот за печиво, лебните трошки и 4 лажици брашно.
  3. Јајцата изматете ги со виљушка со малку сол и бибер и додајте ги во садот, па мешајте со лажица додека смесата се соедини.
  4. Земете од смесата од месо и расплескајте ја на едната дланка, додајте по коцка сирење и формирајте топче.
  5. Постапката повторете ја со сите состојки и потоа редете ги на чинија намастена со масло.
  6. Пржете ги на загреано масло во тава на оган, па ставете ги во керамичка тава.
  7. Со алатка изгмечете ги преостанатите 2 чешниња лук и пржете ги на преостанатата маснотија во тавата на оган.
  8. Додајте ги преостанатите 3 лажици брашно и мешајте со лажица.
  9. Откако брашното ќе се испржи додајте 250 мл вода и киселото млеко, па непрекинато мешајте со жица за матење.
  10. Откако сосот ќе ја добие потребната густина, нанесете го врз ќофтињата и печете ги 30 минути во рерна на 220 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: