Рецепти
Полнети пиперки со месо Ана Ѓорова

Традиционален рецепт за полнети пиперки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(6-7 )

Мешано мелено месо(600 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз(250 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Компир(1-2 )

Домат(1-2 )

Доматен сос(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пиперките се сечат на горниот дел и им се отстранува дршката, а потоа се чистат семките со лажица колку да се наполнат.
  2. Во тавче се става масло и се пропржува исечканиот кромид, па се додаваат меленото месо и оризот и убаво се промешува.
  3. Се додаваат исечканата китка магдонос, сол, вегета, бибер, црвен пипер и убаво се промешува уште малку и се пропржува со месото.
  4. Со подготвениот фил убаво се полнат пиперките и на врвот се затвараат со компирот или доматот кои се исечени на кружни подебели парчиња.
  5. Пиперките се враќаат во тавата кај што се пржеше месото, се поливаат со зовриена вода и се динста на умерена температура, а подоцна се додава доматен сос и зачини по вкус и се потпекуваат во загреана рерна додека површината не потемне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: