Рецепти
Полнети пиперки со месо Ана Ѓорова

Традиционален рецепт за полнети пиперки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(6-7 )

Мешано мелено месо(600 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз(250 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Компир(1-2 )

Домат(1-2 )

Доматен сос(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пиперките се сечат на горниот дел и им се отстранува дршката, а потоа се чистат семките со лажица колку да се наполнат.
  2. Во тавче се става масло и се пропржува исечканиот кромид, па се додаваат меленото месо и оризот и убаво се промешува.
  3. Се додаваат исечканата китка магдонос, сол, вегета, бибер, црвен пипер и убаво се промешува уште малку и се пропржува со месото.
  4. Со подготвениот фил убаво се полнат пиперките и на врвот се затвараат со компирот или доматот кои се исечени на кружни подебели парчиња.
  5. Пиперките се враќаат во тавата кај што се пржеше месото, се поливаат со зовриена вода и се динста на умерена температура, а подоцна се додава доматен сос и зачини по вкус и се потпекуваат во загреана рерна додека површината не потемне.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: