Рецепти
Полнети пирошки од компири Ана Ѓорова

Пирошки од варени компири со фил од шунка и кашкавал за вкусна вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(3 )

Млеко(150 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Сол(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 коцка )

Маргарин(50 Грама)

Брашно(500 Грама)

Пилешка салама(300 грама )

Кашкавал(300 грама )

Белка од јајце(3 )

Лебни трошки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во топло млеко се пасираат компирите (претходно варени) и маргаринот.
  2. Потоа се додаваат 2 жолчки, солта, вегетата, шеќерот, квасецот и брашното. Се замесува тврдо тесто.
  3. Од замесеното тесто се прават топчиња и се расукуваат тенки кори.
  4. Корите се полнат со рендан кашкавал и рендана салама и се завиткуваат како кифли.
  5. Пирошките се валкаат во изматените белки, а потоа во лебните трошки и се пржат во загреано масло додека да заруменат.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: