Рецепти
Полнети пирошки од компири Ана Ѓорова

Пирошки од варени компири со фил од шунка и кашкавал за вкусна вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(3 )

Млеко(150 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Сол(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 коцка )

Маргарин(50 Грама)

Брашно(500 Грама)

Пилешка салама(300 грама )

Кашкавал(300 грама )

Белка од јајце(3 )

Лебни трошки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во топло млеко се пасираат компирите (претходно варени) и маргаринот.
  2. Потоа се додаваат 2 жолчки, солта, вегетата, шеќерот, квасецот и брашното. Се замесува тврдо тесто.
  3. Од замесеното тесто се прават топчиња и се расукуваат тенки кори.
  4. Корите се полнат со рендан кашкавал и рендана салама и се завиткуваат како кифли.
  5. Пирошките се валкаат во изматените белки, а потоа во лебните трошки и се пржат во загреано масло додека да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: