Рецепти
Полнети плескавици Ана Ѓорова

Плескавици со месо, кашкавал, компири за вкусен и сочен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирот сварете го, излупете го и изрендајте го, а кромидот ситно исечкајте го. Измешајте ги со меленото месо и со ренданиот кашкавал.
  2. Посолете, додајте нане, вегета, бибер и лебни трошки и заедно со јајцето измешајте ја и замесете ја смесата со дланките.
  3. Формирајте плескавици, извалкајте ги со брашно од двете страни и пржете ги на загреано масло додека заруменат.
  4. Послужете ги со уште рендан кашкавал по желба и со гарнир од пире или печени компири.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: