Рецепти
Полнети тиквички Ана Ѓорова

Полнети тиквички со мелено месо и бамји за летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Секоја од тиквичките се сече на 4 дела (се преполовува по должина, па на 2 дела). Се издлабуваат во средината да остане место за полнење.
  2. Во тава се загева масло, па се додава ситно сечкан кромид и се пржи додека пожолти.
  3. Се додава меленото месо и се продолжува со пржењето.
  4. Откако месото ќе се испржи, се додава исчистениот ориз, исчистените и исечкани тркалца бамји, потоа се додаваат зачините – сол, вегета, бибер, исечкан магдонос и една лажица црвен пипер.
  5. Се додава и исечканата средина од тиквичките, па сè убаво се промешува.
  6. Со овој фил се полнат тиквичките, потоа се редат во тава за печење, се додава топла вода колку да ги покрие.
  7. Се печат на 200°C околу 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: