Рецепти
Полнети тортички од палачинки Ана Ѓорова

Превкусен и интересен рецепт за солени палачинки со фил од целер, печурки, пршута и морков

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

За палачинките:

  1. Во еден сад скршете ги јајцата, додајте го брашното и мелената леблебија, малку сол, па мешајте со додавање на ладно млеко и една црпалка вода. Треба да добиете течно тесто за палачинки.
  2. Загрејте 30 грама путер во тава и во неа испржете ги палачинките (испаѓаат 15-17).

За филот:

  1. На малку масло пропржете ги кромидот, морковите и целерот, исечкани на ситни коцки.
  2. Потоа додајте ги и исечканите печурки, прелијте ги со павлаката, посипете ги со сол и бибер и пржете ги на тивок оган околу 20 минути.
  3. Зеленчукот префрлете го во еден сад, крупно испасирајте го и додајте ги пршутата, исечена на коцки, и 2 лажици рендан кашкавал, па добро измешајте ги.

Финална постапка:

  1. Со оваа смеса наполнете девет палачинки и завиткајте ги во ролат.
  2. Останатите палачинки ставете ги врз 6 садови со дијаметар од 13 см, а потоа ставете ги во загреана рерна за да станат крцкави и да ја задржат подвитканата форма.
  3. Наполнетите палачинки исечете ги на парчиња и со нив наполнете ги потпечените палачинки.
  4. Посипете ги со кашкавал и кратко време држете ги во рерна за да се растопи кашкавалот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: