Рецепти
Полнети тортички од палачинки Ана Ѓорова

Превкусен и интересен рецепт за солени палачинки со фил од целер, печурки, пршута и морков

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

За палачинките:

  1. Во еден сад скршете ги јајцата, додајте го брашното и мелената леблебија, малку сол, па мешајте со додавање на ладно млеко и една црпалка вода. Треба да добиете течно тесто за палачинки.
  2. Загрејте 30 грама путер во тава и во неа испржете ги палачинките (испаѓаат 15-17).

За филот:

  1. На малку масло пропржете ги кромидот, морковите и целерот, исечкани на ситни коцки.
  2. Потоа додајте ги и исечканите печурки, прелијте ги со павлаката, посипете ги со сол и бибер и пржете ги на тивок оган околу 20 минути.
  3. Зеленчукот префрлете го во еден сад, крупно испасирајте го и додајте ги пршутата, исечена на коцки, и 2 лажици рендан кашкавал, па добро измешајте ги.

Финална постапка:

  1. Со оваа смеса наполнете девет палачинки и завиткајте ги во ролат.
  2. Останатите палачинки ставете ги врз 6 садови со дијаметар од 13 см, а потоа ставете ги во загреана рерна за да станат крцкави и да ја задржат подвитканата форма.
  3. Наполнетите палачинки исечете ги на парчиња и со нив наполнете ги потпечените палачинки.
  4. Посипете ги со кашкавал и кратко време држете ги во рерна за да се растопи кашкавалот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: