Рецепти
Полжави со путер од кикирики Ана Ристеска

Брза и креативна ужинка за вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Исечете го целерот на 3 дела.
  2. Внатрешноста наполнете ја со путерот од кикирики.
  3. Исечете 3 круга од јаболкото со дебелина од 5 милиметри и потоа круговите исечете ги на половина со тоа што ќе добиете 6 половинки. Нацртајте две полукружни линии со путерот од кикирики на јаболките, од двете страни (како на сликата) и ставете го секое парче јаболка во целерот.
  4. Ставете 2 мали парчиња чоколадо на едната страна на целерот така што би наликувале на очи.
  5. Скршете дел од переците и наместете ги како антени на полжавот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: