Рецепти
Потпечена блитва со сирење Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за блитва што не е лошо и за појадок со чаша јогурт или за вечера. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(3 врзопи )

Фета сирење(60 Грама)

Моцарела сирење(120 Грама)

Рендан пармезан(70 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(200 Милилитри)

Лук во прав(1/4 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Листовите блитва исчистете ги и измијте ги, па исечкајте ги на парчиња. Обарете ги во зовиена вода во тенџере на оган и исцедете ја во цедалка.
  2. Исцедената блитва ставете ја во огноотпорен сад намастен со масло.
  3. Шампињоните исечкајте ги на листови и пржете ги на загреано масло во тава на оган.
  4. Откако течноста ќе испари, зачинете ги печурките со сол, бибер и лук во прав и ставете ги врз блитвата во огноотпорниот сад.
  5. Фета сирењето исечкајте го на парчиња и додајте го врз печурките.
  6. Во друг сад со жица за матење изматете ги јајцата со млекото, па додајте го пармезанот и малку бибер, па претурете ја смесата во огноотпорниот сад.
  7. На крај одозгора додајте парчиња моцарела сирење и печете ја блитвата во загреана рерна на 200°C околу 30 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: