Рецепти
Потпечени палачинки со праз Ана Ѓорова

Едноставни солени палачинки со праз и јогурт за вкусна и богата вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палачинки(12 )

Праз(700 Грама)

Брашно(100 Грама)

Јогурт(375 Грама)

Мајоран(1 Супена лажица)

Масло(4 Супени лажици)

Рендан кашкавал(4 Супени лажици)

Маргарин

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Празот исчистете го, измијте го и исечкајте го на крукчиња (задржете настрана неколку зелени листови за декорација). Пропржете го на масло 10-тина минути, поклопен со капак.
  2. Потоа додајте го брашното, промешајте и постепено додавајте ги јогуртот, ренданиот кашкавал, па оставете ги на тивок оган да се згуснат неколку минути со постојано мешање.
  3. Добиената смеса зачинете ја со бибер и со мајоран, па со неа превиткајте ги палачинките. Завиткајте ги на четвртини и распоредете ги во тава намачкана со маргарин.
  4. Печете ги палачинките неколку минути во претходно загреана рерна на 180°C. Декорирајте ги со зелени листови праз и послужете.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: