Рецепти
Предјадење од леќа и ориз Ана Ѓорова

Здраво предјадење од варена леќа со ориз и зачини. Може и да го послужите како гарнир со ручекот.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Леќата исчистете ја и измијте ја во неколку води. Потоа потопете ја во ладна вода и оставете ја ода отстои 7-10 часа.
  2. Откако леќата ќе отстои, истурете ја водата и во леќата сипете нова. Сварете ја леќата.
  3. Посебно варете го оризот во 4 чаши солена вода додека да почне да врие.
  4. Потоа леќата и оризот измијте ги под млаз ладна вода и измешајте ги со исечканите краставички или исечканата кисела пиперка.
  5. Зачинете по вкус со јаболков оцет, вегета, сол, бибер, оригано.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: