Рецепти
Пудинг од вишни Ана Ристеска

Макробиотски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 Супена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

Вода(100 Милилитри)

Морско оревче(1 Прстофат)

Коријандер(1 Прстофат)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Вишни(500 Грама)

Ориз(150 Грама)

Сок од јаболко(250 Милилитри)

Ванила во прав(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Најпрвин подгответе го бешамел сосот.
  2. На загреана тава со масло ставете интегрално брашно и мешајте да не загори.
  3. Кога брашното ќе почне да заруменува, му додавате малку млака вода и мешате додека не згусти.
  4. Потоа додавате сол, морско оревче, коријандер и ѓумбир.
  5. Сварете ориз. Ставете ги исчистените вишни да се обарат во сокот од јаболки и додајте им ванила и сол.
  6. На крај додајте го бешамел сосот и печете ги во рерна на 180°C половина час.
  7. Сервирајте дури кога ќе се олади.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: