Рецепти
Пудинг од вишни
Макробиотски десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Интегрално пченично брашно(1 Супена лажица)
Масло(1 Кафена лажица)
Вода(100 Милилитри)
Морско оревче(1 Прстофат)
Коријандер(1 Прстофат)
Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Вишни(500 Грама)
Ориз(150 Грама)
Сок од јаболко(250 Милилитри)
Ванила во прав(0.5 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Најпрвин подгответе го бешамел сосот.
- На загреана тава со масло ставете интегрално брашно и мешајте да не загори.
- Кога брашното ќе почне да заруменува, му додавате малку млака вода и мешате додека не згусти.
- Потоа додавате сол, морско оревче, коријандер и ѓумбир.
- Сварете ориз. Ставете ги исчистените вишни да се обарат во сокот од јаболки и додајте им ванила и сол.
- На крај додајте го бешамел сосот и печете ги во рерна на 180°C половина час.
- Сервирајте дури кога ќе се олади.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во