Рецепти
Пудинг од вишни Ана Ристеска

Макробиотски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 Супена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

Вода(100 Милилитри)

Морско оревче(1 Прстофат)

Коријандер(1 Прстофат)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Вишни(500 Грама)

Ориз(150 Грама)

Сок од јаболко(250 Милилитри)

Ванила во прав(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Најпрвин подгответе го бешамел сосот.
  2. На загреана тава со масло ставете интегрално брашно и мешајте да не загори.
  3. Кога брашното ќе почне да заруменува, му додавате малку млака вода и мешате додека не згусти.
  4. Потоа додавате сол, морско оревче, коријандер и ѓумбир.
  5. Сварете ориз. Ставете ги исчистените вишни да се обарат во сокот од јаболки и додајте им ванила и сол.
  6. На крај додајте го бешамел сосот и печете ги во рерна на 180°C половина час.
  7. Сервирајте дури кога ќе се олади.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: