Рецепти
Ракчиња со зеленчук
Ракчињата се сметаат за една од најздравата храна со многу антиоксиданси
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ракчиња(750 Грама)
Кромид(1 Главица)
Сува везена црвена пиперка(1 )
Црвено вино(4 Супени лажици)
Црвена пиперка(1 )
Доматно пире(2 Супени лажици)
Шеќер(1 Кафена лажица)
Брашно(2 Супени лажици)
Вода(3 Супени лажици)
Сечкан магдонос(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Ракчињата ставете ги да се сварат околу 15 минути, исцедете ги и чувајте ги на топло.
- На страна во тава на загреано масло ставете да се пропржи исечканиот кромид, ситно сечена сува пиперка, сечкана свежа пиперка, црвено вино, пире од домати, шеќер, брашно изматено со вода и ситно сечкан магдонос.
- Сето тоа се меша додека да згусне, па се додаваат ракчињата и се варат во сосот неколку минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во