Рецепти
Ракчиња со зеленчук Ана Ѓорова

Ракчињата се сметаат за една од најздравата храна со многу антиоксиданси

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(750 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сува везена црвена пиперка(1 )

Црвено вино(4 Супени лажици)

Црвена пиперка(1 )

Доматно пире(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Вода(3 Супени лажици)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Ракчињата ставете ги да се сварат околу 15 минути, исцедете ги и чувајте ги на топло.
  2. На страна во тава на загреано масло ставете да се пропржи исечканиот кромид, ситно сечена сува пиперка, сечкана свежа пиперка, црвено вино, пире од домати, шеќер, брашно изматено со вода и ситно сечкан магдонос.
  3. Сето тоа се меша додека да згусне, па се додаваат ракчињата и се варат во сосот неколку минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: