Рецепти
Риба во фолија (посно) Ана Ѓорова

Печен ослиќ со моркови и лимон за посен ручек. Послужете го со сезонска салата по вкус и чаша вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Рибата се лупи, се мие и се остава да се исцеди. Лимонот се сече на тркалца, па на половинки, а морковите се сечат на долгнавести парчиња.
  2. Се сече од алуминиумска фолија парче потребно колку да се завитка едно парче риба. Рибата не се сече на помали парчиња.
  3. Ослиќот се става на фолијата, се посолува, се премачкува со маслото, потоа се додава морковот, две парчиња од лимонот и на крај ситно сечкан магдонос.
  4. Секое посебно парче ослиќ се завиткува со фолијата и се реди во тавче, кое не се подмачкува.
  5. Сите парчиња се печат во рерна на 200 степени околу 1,5 до 2 часа. Испечениот ослиќ се сервира врз листови марула со парчиња лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: