Рецепти
Полнета риба на сол (посно) Ана Ѓорова

На овој начин, печената риба е многу вкусна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчистете ја рибата (белвица) без да ги вадите крлушките. Засечете ја на стомакот, исчистете ја, измијте ја и избришете ја.
  2. Потоа наполнете ја со излупениот лук, морковот и целерот, сите исечкани на парчиња, со ароматичните тревки и со лимонот исечен на парчиња.
  3. Премачкајте ја рибата со масло и зачинете ја со бибер.
  4. Прекријте еден плех со алуминиумска фолија, па врз неа ставете масна хартија. Врз неа ставете еден слој сол со дебелина од 1 см и дајте ѝ овална форма.
  5. Врз солта ставете ја рибата, покријте ја со останатата сол, попрскајте ја со малку вода и добро притиснете ја.
  6. Печете ја 30 минути во загреана рерна на 220°C.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: