Рецепти
Полнета риба на сол (посно) Ана Ѓорова

На овој начин, печената риба е многу вкусна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчистете ја рибата (белвица) без да ги вадите крлушките. Засечете ја на стомакот, исчистете ја, измијте ја и избришете ја.
  2. Потоа наполнете ја со излупениот лук, морковот и целерот, сите исечкани на парчиња, со ароматичните тревки и со лимонот исечен на парчиња.
  3. Премачкајте ја рибата со масло и зачинете ја со бибер.
  4. Прекријте еден плех со алуминиумска фолија, па врз неа ставете масна хартија. Врз неа ставете еден слој сол со дебелина од 1 см и дајте ѝ овална форма.
  5. Врз солта ставете ја рибата, покријте ја со останатата сол, попрскајте ја со малку вода и добро притиснете ја.
  6. Печете ја 30 минути во загреана рерна на 220°C.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: