Рецепти
Полнета риба на сол (посно) Ана Ѓорова

На овој начин, печената риба е многу вкусна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчистете ја рибата (белвица) без да ги вадите крлушките. Засечете ја на стомакот, исчистете ја, измијте ја и избришете ја.
  2. Потоа наполнете ја со излупениот лук, морковот и целерот, сите исечкани на парчиња, со ароматичните тревки и со лимонот исечен на парчиња.
  3. Премачкајте ја рибата со масло и зачинете ја со бибер.
  4. Прекријте еден плех со алуминиумска фолија, па врз неа ставете масна хартија. Врз неа ставете еден слој сол со дебелина од 1 см и дајте ѝ овална форма.
  5. Врз солта ставете ја рибата, покријте ја со останатата сол, попрскајте ја со малку вода и добро притиснете ја.
  6. Печете ја 30 минути во загреана рерна на 220°C.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: