Рецепти
Рижото со јајца Ана Ѓорова

Богат појадок од ориз и јајца што може да го подготвите и за лесен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 тврдоварени )

Ориз(250 Грама)

Туна во конзерва(2 )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло

Сол

Бибер

Рендан пармезан

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ситно сечканиот кромид пропржете го на загреано масо, па додајте го оризот и пржете неколку минути. Мешајте за да не се залепи за садот и да загори.
  2. Потоа откако оризот добро ќе се пропржи, полијте го со врела вода (колку да го покрие) и гответе додека омекне оризот. По потреба додавајте уште вода.
  3. При крајот на готвењето, додајте бело вино, па кога алкохолот ќе испари, тргнете од оган и измешајте ги пармезанот, издробената туна и лимоновиот сок.
  4. Сервирајте го оризот со преполовени тврдоварени јајца.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: