Рецепти
Ролат од ајвар Ана Ѓорова

Интересен солен рецепт за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ајвар(5 Супени лажици)

Масло(1 Супена лажица)

Брашно(5 Супени лажици)

Јајце(5 )

Павлака(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Прстофат)

Младо кравјо сирење(200 Грама)

Нискомаслена павлака(3 Супени лажици)

Шунка(100 Грама)

Сува везена црвена пиперка(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Скршете ги јајцата и одвојте ги жолчките од белките, потоа со белките миксирајте цврста пена.
  2. Жолчките почнете да ги матите, додајте ја павлаката и повторно миксирајте.
  3. Во оваа смеса од јајца и павлака додајте го просеаното брашно и печивото, посолете и ставете го ајварот и маслото.
  4. Потоа додајте ја цврстата пена и повторно, нежно промешајте.
  5. На тавата за печење ставете хартија и посипете ја смесата рамномерно и печете 10 минути во загреана рерна на 180 степени.
  6. Печениот солен пандишпан ставете го во влажна крпа, свиткајте го во ролат и оставете го да се олади.
  7. За тоа време припремете го филот: измешајте ја павлаката со сувите пиперки и ренданата шунка.
  8. Оладениот пандишпан премачкајте го со подготвениот фил и повторно превиткајте го во ролат.
  9. Исечете го на парчиња и сервирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: