Рецепти
Ролат со цимет и суво грозје Ана Ѓорова

Може да го послужите за десерт или за појадок со путер и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 1 час да отстои тестото

  1. Брашното, шеќерот, солта, квасецот (претходно растопен со млаката вода) и растопенниот маргарин ставете ги во длабок сад и замесете тесто. Оставете го да отстои 1 час.
  2. Од тестото расукајте кора и премачкајте ја со мармалад, а потоа врз неа наредете го сувото грозје, афионовото семе, ренданата кора од портокал, ванилата и циметот.
  3. Свиткајте во ролат и ставете во правоаголно тавче подмачкано со маргарин.
  4. Врз ролатот ставете парчиња маргарин и печете во загреана рерна на 200 степени додека убаво да зарумени.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: