Рецепти
Ролат со цимет и суво грозје Ана Ѓорова

Може да го послужите за десерт или за појадок со путер и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 1 час да отстои тестото

  1. Брашното, шеќерот, солта, квасецот (претходно растопен со млаката вода) и растопенниот маргарин ставете ги во длабок сад и замесете тесто. Оставете го да отстои 1 час.
  2. Од тестото расукајте кора и премачкајте ја со мармалад, а потоа врз неа наредете го сувото грозје, афионовото семе, ренданата кора од портокал, ванилата и циметот.
  3. Свиткајте во ролат и ставете во правоаголно тавче подмачкано со маргарин.
  4. Врз ролатот ставете парчиња маргарин и печете во загреана рерна на 200 степени додека убаво да зарумени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: