Рецепти
Ролат со урда Ана Ѓорова

Одлично предјадење за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Пилешка салама(200 Грама)

Урда(200 Грама)

Мајонез(1 Супена лажица)

Кисели краставички(4 )

Сечкан магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат добро сè додека да се добие густа смеса. Се додаваат јогуртот, брашното и печивото.
  2. Смесата се истура во плех обложен со хартија за печење и се пече.
  3. Откако ќе се испече кората, се витка во влажна крпа.
  4. Се поготвува филот од урдата (по желба може и ситно издробено сирење), ситно сечканата салама (може и да се изренда), ситно сечканите кисели краставички, малку сол и сечкан магдонос, па сето тоа се соединува со мајонезот.
  5. Кората се премачкува со овој фил, се витка во ролат, а кога малку ќе се стегне, се сечат парчиња и се декорираат во чинија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: