Рецепти
Ролат со урда Ана Ѓорова

Одлично предјадење за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Пилешка салама(200 Грама)

Урда(200 Грама)

Мајонез(1 Супена лажица)

Кисели краставички(4 )

Сечкан магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат добро сè додека да се добие густа смеса. Се додаваат јогуртот, брашното и печивото.
  2. Смесата се истура во плех обложен со хартија за печење и се пече.
  3. Откако ќе се испече кората, се витка во влажна крпа.
  4. Се поготвува филот од урдата (по желба може и ситно издробено сирење), ситно сечканата салама (може и да се изренда), ситно сечканите кисели краставички, малку сол и сечкан магдонос, па сето тоа се соединува со мајонезот.
  5. Кората се премачкува со овој фил, се витка во ролат, а кога малку ќе се стегне, се сечат парчиња и се декорираат во чинија.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: