Рецепти
Ролат со урда
Одлично предјадење за секакви пригоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Јогурт(1 Чаша)
Брашно(1 Чаша)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Пилешка салама(200 Грама)
Урда(200 Грама)
Мајонез(1 Супена лажица)
Сечкан магдонос(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Јајцата се матат добро сè додека да се добие густа смеса. Се додаваат јогуртот, брашното и печивото.
- Смесата се истура во плех обложен со хартија за печење и се пече.
- Откако ќе се испече кората, се витка во влажна крпа.
- Се поготвува филот од урдата (по желба може и ситно издробено сирење), ситно сечканата салама (може и да се изренда), ситно сечканите кисели краставички, малку сол и сечкан магдонос, па сето тоа се соединува со мајонезот.
- Кората се премачкува со овој фил, се витка во ролат, а кога малку ќе се стегне, се сечат парчиња и се декорираат во чинија.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во