Рецепти
Руски оладји со кромид Ана Ристеска

Оладји е руски специјалитет, врста палачинки само што се помали и подебели

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јогурт(200 Грама)

Брашно(200 Грама)

Јајце(1 )

Млад кромид(1 Китка)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Масло(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Младиот кромид се сечка. Во јогуртот се додава содата и се меша, потоа се додаваат солта, брашното и исечканиот кромид. Ако смесата е погуста, се додава уште малку јогурт.
  2. Од смесата се зема со лажица и се пржат оладји во врело масло додека заруменат.
  3. Оладјите се пржат на среден оган, а потоа се послужуваат додека се топли, со павлака.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: