Рецепти
Руски оладји со кромид Ана Ристеска

Оладји е руски специјалитет, врста палачинки само што се помали и подебели

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јогурт(200 Грама)

Брашно(200 Грама)

Јајце(1 )

Млад кромид(1 Китка)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Масло(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Младиот кромид се сечка. Во јогуртот се додава содата и се меша, потоа се додаваат солта, брашното и исечканиот кромид. Ако смесата е погуста, се додава уште малку јогурт.
  2. Од смесата се зема со лажица и се пржат оладји во врело масло додека заруменат.
  3. Оладјите се пржат на среден оган, а потоа се послужуваат додека се топли, со павлака.

 

Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: