Рецепти
Салата со ориз Ана Ристеска

Оваа салата може да се користи како ладно предјадење или како лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Свински врат(200 Грама)

Кисели краставички(3 )

Мајонез(200 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Пченка во конзерва(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Краставичките, јајцата и сувиот свински врат ситно ги сечкаме.
  2. Оризот го вариме во солена вода, но треба да внимаваме да не го превариме.
  3. Откако ќе биде сварен, оризот го цедиме од водата. Во варењето на оризот може да се додаде и малку бело вино, кое потоа испарува, но му дава специфичен вкус на оризот.
  4. Потоа во еден сад го ставаме оризот, ги додаваме краставичките, јајцата, сечканиот сув свински врат и пченката. Промешуваме.
  5. Потоа салатата ја мешаме и со мајонезот и со павлаката, убаво да се изедначи.
  6. Ја ставаме салатата во порцеланска чинија и ја ставаме во фрижидер да се излади. Ја декорираме по желба.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: