Рецепти
Салата со пире Ана Ѓорова

Крем салата од зеленчук што е одлична за секакви пригоди и како прилог со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(2 кисели од туршија или свежи )

Кисели краставички(2 )

Пилешка салама(200 Грама)

Компир(4 )

Грашок(1 Шака)

Павлака(200 Грама)

Мајонез(3-4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите најпрво се варат, па се пасираат како за пире.
  2. Грашакот посебно се вари или се користи готов грашак од конзерва.
  3. Морковите, краставичките и саламата ситно се сечкаат на коцкички.
  4. Во поголем сад се ставаат прво компирите, па се додаваат исечканите состојки, сварениот грашак, павлаката и мајонезот. Добро се меша за да се изедначат состојките.
  5. Салатата се става во чинија за послужување и се декорира со свежи моркови или кисели краставички по желба. Може и маслинки или ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: