Рецепти
Семифредо со чоколадо Ана Ѓорова

Замрзнат чоколаден десерт што е одличен за во лето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(200 Милилитри)

Маскарпоне сирење(200 Грама)

Шеќер во прав(4 Супени лажици)

Какао(4 Супени лажици)

Бисквити(150 Грама)

Варено кафе(2 шолјички )

Црно чоколадо(200 Грама)

Млеко(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Слатката павлака изматете ја со шеќерот во прав.
  2. Додајте го маскарпоне сирењето и половина од какаото, па продолжете со матењето со миксер додека смесата добие густ кремаст состав.
  3. Сварете го кафето и оставете го да се олади.
  4. Чоколадото растопете го на тивок оган со млекото, додајте го преостанатото какао, мешајте и оставете настрана да се олади.
  5. Четвртаст плех обложете го со хартија за печење. Наредете бисквити претходно натопени во вареното кафе.
  6. Потоа додајте слој од смесата со маскарпоне и какао, па слој топено чоколадо и продолжете со слоевите додека се потрошат сите состојки.
  7. Колачот ставете го во замрзнувач неколку часа. Пред послужување извадете го на собна температура барем половина час.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: