Рецепти
Семифредо со чоколадо Ана Ѓорова

Замрзнат чоколаден десерт што е одличен за во лето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(200 Милилитри)

Маскарпоне сирење(200 Грама)

Шеќер во прав(4 Супени лажици)

Какао(4 Супени лажици)

Бисквити(150 Грама)

Варено кафе(2 шолјички )

Црно чоколадо(200 Грама)

Млеко(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Слатката павлака изматете ја со шеќерот во прав.
  2. Додајте го маскарпоне сирењето и половина од какаото, па продолжете со матењето со миксер додека смесата добие густ кремаст состав.
  3. Сварете го кафето и оставете го да се олади.
  4. Чоколадото растопете го на тивок оган со млекото, додајте го преостанатото какао, мешајте и оставете настрана да се олади.
  5. Четвртаст плех обложете го со хартија за печење. Наредете бисквити претходно натопени во вареното кафе.
  6. Потоа додајте слој од смесата со маскарпоне и какао, па слој топено чоколадо и продолжете со слоевите додека се потрошат сите состојки.
  7. Колачот ставете го во замрзнувач неколку часа. Пред послужување извадете го на собна температура барем половина час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: