Рецепти
Сезонски зеленчук со колбаси Ана Ѓорова

Вкусен спој на месо со свеж зеленчук како одлична идеја за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Рузмарин(2 Супени лажици)

Колбас(400 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(4 Чешниња)

Црвена бабура(2 )

Тиквичка(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зачинете ги младите компири (може да употребите и црвени) со сол, бибер, лук во прав, рузмарин и пржете во загреано масло околу 20-25 минути со постојано мешање за да не загорат, а потоа ставете ги во сад настрана.
  2. Во загреаната тава испржете ги парчињата колбаси, не премногу туку 10тина минути.
  3. Исечете ги бабурите, пиперката, кромидот, лукот и зачинете со сол и бибер, потоа додајте ги во тавата со месото и продолжете да готвите додека бабурите не омекнат а кромидот малку не потемни. Додајте ги и тиквичките и гответе уште 5 минути со постојано мешање.
  4. Додајте ги компирите во тавата и гответе уште неколку минути на тивок оган. Додајте зачини по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: