Рецепти
Школки во бело вино, лук и магдонос Ана Ѓорова

Школки во сос од бело вино, лук и свеж магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(1 Килограм)

Маслиново масло(1 Децилитар)

Лебни трошки(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Бело вино(2 Децилитри)

Лук(4 Главици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На загреано масло ставете ги школките, добро промешајте, наросете малку лебни трошки и ситно сечкан лук и додајте вино и малку вода.
  2. Кога ќе почне да врие, додајте ситно сечкан магдонос, сол и бибер и гответе додека школките не се отворат. По желба, дополнително посолете.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: