Рецепти
Школки во бело вино, лук и магдонос Ана Ѓорова

Школки во сос од бело вино, лук и свеж магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(1 Килограм)

Маслиново масло(1 Децилитар)

Лебни трошки(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Бело вино(2 Децилитри)

Лук(4 Главици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На загреано масло ставете ги школките, добро промешајте, наросете малку лебни трошки и ситно сечкан лук и додајте вино и малку вода.
  2. Кога ќе почне да врие, додајте ситно сечкан магдонос, сол и бибер и гответе додека школките не се отворат. По желба, дополнително посолете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: