Рецепти
Шницли полнети со јајца
Гурмански свински шницли со јајца во вкусен сос од павлака
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински шницли(10 )
Јајце(10 )
Шунка(10 Листови)
Сенф(1 Супена лажица)
Кромид(2 Главици)
Кисела павлака(1 Децилитар)
Јогурт(1 Децилитар)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Шницлите истолчете ги и зачинете ги по вкус.
- Потоа премачкајте ги со сенф, покријте ги со листовите шунка и посипете ги со сечкани кисели краставички.
- На средината ставете сварено јајце, а потоа свиткајте ги во ролнички и прецврстете ги со кујнски конец.
- Шницлите пропржете ги на врело масло да заруменат, а потоа извадете ги и оставете ги на топло.
- На маснотијата од месото пропржете ситно сечкан лук, потоа додајте павлака, јогурт и малку вода.
- Вратете ги шницлите и варете ги на умерена температура додека омекне месото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во