Рецепти
Шницли полнети со јајца Ана Ѓорова

Гурмански свински шницли со јајца во вкусен сос од павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(10 )

Јајце(10 )

Кисели краставички(4 )

Шунка(10 Листови)

Сенф(1 Супена лажица)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(1 Децилитар)

Јогурт(1 Децилитар)

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шницлите истолчете ги и зачинете ги по вкус.
  2. Потоа премачкајте ги со сенф, покријте ги со листовите шунка и посипете ги со сечкани кисели краставички.
  3. На средината ставете сварено јајце, а потоа свиткајте ги во ролнички и прецврстете ги со кујнски конец.
  4. Шницлите пропржете ги на врело масло да заруменат, а потоа извадете ги и оставете ги на топло.
  5. На маснотијата од месото пропржете ситно сечкан лук, потоа додајте павлака, јогурт и малку вода.
  6. Вратете ги шницлите и варете ги на умерена температура додека омекне месото.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: