Рецепти
Шницли полнети со јајца Ана Ѓорова

Гурмански свински шницли со јајца во вкусен сос од павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(10 )

Јајце(10 )

Кисели краставички(4 )

Шунка(10 Листови)

Сенф(1 Супена лажица)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(1 Децилитар)

Јогурт(1 Децилитар)

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шницлите истолчете ги и зачинете ги по вкус.
  2. Потоа премачкајте ги со сенф, покријте ги со листовите шунка и посипете ги со сечкани кисели краставички.
  3. На средината ставете сварено јајце, а потоа свиткајте ги во ролнички и прецврстете ги со кујнски конец.
  4. Шницлите пропржете ги на врело масло да заруменат, а потоа извадете ги и оставете ги на топло.
  5. На маснотијата од месото пропржете ситно сечкан лук, потоа додајте павлака, јогурт и малку вода.
  6. Вратете ги шницлите и варете ги на умерена температура додека омекне месото.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: