Рецепти
Шницли полнети со јајца Ана Ѓорова

Гурмански свински шницли со јајца во вкусен сос од павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(10 )

Јајце(10 )

Кисели краставички(4 )

Шунка(10 Листови)

Сенф(1 Супена лажица)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(1 Децилитар)

Јогурт(1 Децилитар)

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шницлите истолчете ги и зачинете ги по вкус.
  2. Потоа премачкајте ги со сенф, покријте ги со листовите шунка и посипете ги со сечкани кисели краставички.
  3. На средината ставете сварено јајце, а потоа свиткајте ги во ролнички и прецврстете ги со кујнски конец.
  4. Шницлите пропржете ги на врело масло да заруменат, а потоа извадете ги и оставете ги на топло.
  5. На маснотијата од месото пропржете ситно сечкан лук, потоа додајте павлака, јогурт и малку вода.
  6. Вратете ги шницлите и варете ги на умерена температура додека омекне месото.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: