Рецепти
Шницли со пиперки Ана Ристеска

Лесен рецепт со телешки шницли на кој гурманите нема да можат да му одолеат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измијте ги и исчистете ги пиперките, целерот и морковот. Исечете ги на коцки.
  2. Загрејте 2 лажици масло во една тава, додајте го зеленчукот и пржете го на умерен оган 5-6 минути, мешајќи го.
  3. Растворете го густинот со оцетот, додајте 2-3 лажици супа, па со добиената смеса прелијте го се уште крцкавиот зеленчук, измешајте го и полијте го со уште супа за да добиете течен сос.
  4. Загрејте го останатото  масло во тава и на него пржете ги шницлите по една минута од секоја страна. Префрлете ги во тавата со зеленчукот, посолете ги, попиперете ги и пржете ги уште 3-4 минути. Пред да ги сервирате, ароматизирајте ги со мајчина душичка.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: