Рецепти
Шницли со пиперки Ана Ристеска

Лесен рецепт со телешки шницли на кој гурманите нема да можат да му одолеат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измијте ги и исчистете ги пиперките, целерот и морковот. Исечете ги на коцки.
  2. Загрејте 2 лажици масло во една тава, додајте го зеленчукот и пржете го на умерен оган 5-6 минути, мешајќи го.
  3. Растворете го густинот со оцетот, додајте 2-3 лажици супа, па со добиената смеса прелијте го се уште крцкавиот зеленчук, измешајте го и полијте го со уште супа за да добиете течен сос.
  4. Загрејте го останатото  масло во тава и на него пржете ги шницлите по една минута од секоја страна. Префрлете ги во тавата со зеленчукот, посолете ги, попиперете ги и пржете ги уште 3-4 минути. Пред да ги сервирате, ароматизирајте ги со мајчина душичка.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: