Рецепти
Шницли со пиперки Ана Ристеска

Лесен рецепт со телешки шницли на кој гурманите нема да можат да му одолеат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измијте ги и исчистете ги пиперките, целерот и морковот. Исечете ги на коцки.
  2. Загрејте 2 лажици масло во една тава, додајте го зеленчукот и пржете го на умерен оган 5-6 минути, мешајќи го.
  3. Растворете го густинот со оцетот, додајте 2-3 лажици супа, па со добиената смеса прелијте го се уште крцкавиот зеленчук, измешајте го и полијте го со уште супа за да добиете течен сос.
  4. Загрејте го останатото  масло во тава и на него пржете ги шницлите по една минута од секоја страна. Префрлете ги во тавата со зеленчукот, посолете ги, попиперете ги и пржете ги уште 3-4 минути. Пред да ги сервирате, ароматизирајте ги со мајчина душичка.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: