Рецепти
Шпагети со риба и сос од лимон Ана Ристеска

Вкусен ручек од тестенини во интересн сос ос лимон и морска риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(4 )

Шпагети(300 Грама)

Зелен лимон(2 )

Бело вино(1 Децилитар)

Магдонос(1 Китка)

Павлака(50 Грама)

Кромид(1,5 Главица)

Целер(1 страк )

Морков(1 )

Путер(20 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Рибата исечете ја на мали тенки филети.
  2. Коските од рибата ставете ги во сад со половина литар вода, целерот, морковот, 1 главица кромид исечен на четвртинки, 3 дршки од магдонос и половина од виното. Посолете ги оставете ги да зовријат. Варете ги 20 минути на тивок оган, потоа зголемете го огнот за да се подзгусне супата и на крајот исфилтрирајте ја.
  3. Исечканата половина кромид пржете ја на путер, додајте половина од супата и оставете ја да испари.
  4. Додајте ги филетите, пржете ги се додека не заруменат, па полијте ги со останатата супа.
  5. Пржете ги 2-3 минути, додајте ги сокот од лимон и солта, па извадете ги филетите.
  6. Додајте ги павлаката и тенко исечената кора од лимон, посолете ги и измешајте ги.
  7. Саврете ги тестенините, исцедете ги и префрлете ги во тавата со сосот, посипете ги со исечкам магдонос и сервирајте ги со филетите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: